ro

Indul a nevezés a 10. Székely Vágtára

Egy év kihagyás után, újra visszatér a Székely Vágta, Székelyföld legnagyobb lovaseseménye. A járványügyi helyzethez igazodva, és a bizonytalanságokat kizárandó, az idei futamokat online eseményként lehet majd követni. Ez azonban semmit nem vesz el a a verseny tétjéből: a tizedik, jubileumi Székely Vágtán továbbra is a Nemzeti Vágtára való kijutás a tét. Az online eseményt 2021. június 26-án szervezik meg.

 

Elindult a települések benevezése a 10. Székely Vágtára. A székelyföldi képviselet mellett jelentős pénznyeremények is kecsegtetik a lovasokat, hogy elinduljanak a versenyen. Az egynapos online esemény programja még készülőben, azonban a lovasok tréningezhetik lovaikat, mert ismét megmérettethetik magukat az óriáspincetetői versenypályán.

 

Nevezési határidő: 2021. május 19.

 

A nevezés feltételei:

 

Bármely Kovászna, Hargita vagy Maros megyei településnek jogában áll benevezni egy csapatot. Minden csapat egy lóból és három személyből áll: lovas, kísérő és csapatvezető. A Székely Vágta futamára bármilyen fajtájú és nemű, öt éves (születési év: 2016) vagy idősebb lóval be lehet nevezni, amelynek állapota megfelel a szabályzatban előírt állategészségügyi feltételeknek. Kivételt képeznek az ismeretlen származású lovak, valamint az argentin póló pónik, az Akhal Teke és az angol telivér lovak. Az angol telivér és az ismeretlen származás együttesen nem haladhatja meg a 75%-ot.

 

A szervezők számos értékes jutalmat is felajánlanak a benevező lovasoknak. A Székely Vágta futamon az utazási költséget 1.000 lej értékben térítik meg pozitív állatorvosi vizsga esetén. Az előfutam győztesének nyereménye 2.000 lej, a Székely Vágta döntőjének pénznyereményei pedig: I. díj: 6.000 lej, II. díj: 4.000 lej, III. díj: 3.000 lej, IV. díj:  2.000 lej.

 

A Székely Vágta szabályzata teljes mértékben igazodik a Nemzeti Vágta szabályzatához.

Bővebb információk: Székely Vágta versenyiroda, Kiss Ildikó, mobil: 0733-084 200, e-mail: szekelyvagta2021@gmail.com.

 

 

© - Székely Vágta, a Nemzeti Vágta sepsiszentgyörgyi előfutama