ro

10. jubileumi Székely Vágta 2021-ben

A Nemzeti Vágta szervezőcsapatával egyeztetve, valamint a járványügyi helyzetet figyelembe véve, a Székely Vágta szervezői úgy döntöttek, hogy idén nem tartják meg a Székely Vágtát. A tizedik, jubileumi Székely Vágta 2021-ben lesz.

 

A Székely Vágta szervezői több szempontot szem előtt tartva hozták meg döntésüket, miszerint a 2020-as Székely Vágtát elhalasztják. A lovasrendezvény kapcsán felmerült egy szeptemberi időpont, de a közelgő, várhatóan ősszel tartandó önkormányzati választások miatt a szervezők nem szeretnék kampányidőszakban megtartani az eseményt.

 

Ennek ellenére, a 2020. október 10–11. között esedékes budapesti Nemzeti Vágta nem marad székely indulók nélkül. A Nemzeti Vágta szervezőbizottságával egyeztetve, a 2020-as megmérettetésen a tavalyi Székely Vágta győztesei, valamint a szervező település képviseli Székelyföldet. A Nemzeti Vágtán induló települések tehát Kovászna (a Székely Vágta 2019-es győztese), Farkaslaka (II. helyezés) és Előpatak (III. helyezés), illetve Sepsiszentgyörgy, mint szervező település.

© - Székely Vágta, a Nemzeti Vágta sepsiszentgyörgyi előfutama