hu

Dealul Pivnițele Mari, din nou în zgomot de copite

Președintele onorific al celei de a 13-a ediții a Galopiadei este Potápi Árpád János, secretarul ungar de stat, responsabil pentru politicile naționale. 

 

Galopiada Secuiască oferă, și în acest an, programe variate și interesante. Evenimentul principal este concursul hipic. De data aceasta, însă, cei prezenți vor avea ocazia să fie spectatori și la opera-rock numită „Cucerirea patriei” a Teatrului Național Ecvestru din Budapesta, care va dezvălui informații despre istoria maghiarilor. Totodată, trupa „Új Bojtorján” din Ungaria, va susține un spectacol, sub conducerea lui Pomázi Zoltán. În plus, vor aduce multă culoare weekend-ului Galopiadei programele: cursa Micului Cavaler, cursa Góbé, Olimpiada Góbé, luptele cu cai, cursele cu ogari, concursul de pricepere a husarilor, spectacolele de cascadorie și aruncarea cu săgeți de călărie, programele pentru copii și târgul de meșteșuguri. Mai multe informații despre eveniment vor fi disponibile în curând.

 

Și în acest an, comentatorii evenimentului vor fi Bajkó Tibor și Nagy Endre. Ca noutate, se vor oferi informații despre curse și în limba română, prezentate de Dan Manolăchescu.

 

De azi, înscrierile au început oficial, iar călăreții se pot înscrie până la data de 31 mai 2024, ora 23:59. Prin intermediul platformei de înregistrare online participanții trebuie să furnizeze niște informații, în funcție de care biroul de concurs îi va contacta pe cei care doresc să participe.

Taxa de înscriere nu s-a schimbat și este de 1.200 de lei, iar localitatea participantă va plăti, prin transfer bancar, către asociația organizatoare.

 

Pe 23 iunie, așadar, va fi dezvăluit călărețul care va putea să păstreze cu mândrie, timp de un an, premiul în formă de sabie, al celei de a 13-a ediții a Galopiadei Secuiești.



 

Condițiile de înscriere

 

Oricare localitate din județele Covasna, Harghita şi Mureș are dreptul să înscrie câte o echipă, formată din trei persoane (călăreț, însoțitor și lider de echipă) și un cal. Se pot înscrie cai de orice rasă și gen, cu vârste de cinci ani (născuți în 2019) sau mai în vârstă, condiția fiind să îndeplinească cerințele veterinare stabilite în regulament. Excepție fac caii de origine necunoscută, precum și poneii argentinieni de polo, Akhal Teke, pur-sânge englez și caii „jumătate sânge” sau de alte astfel de rase. 

Călăreții trebuie să aibă cel puțin 18 ani. 

 

La concursul Micului Cavaler, începând de anul acesta, vor exista două curse separate pentru două grupe de vârstă: una pentru cei cu vârste între 10 și 13 ani, și alta pentru cei cu vârste între 14 și 17 ani. Câștigătorii din ambele grupe de vârstă se vor califica la Galopiada Națională din Ungaria.

 

La cursa Góbé pot participa cai de orice rasă și gen, cu vârste de patru ani (născuți în 2020) sau mai în vârstă, condiția fiind să îndeplinească cerințele veterinare stabilite în regulament. Participanții trebuie să aibă cel puțin 16 ani împliniți.

 

Călăreții care au trecut cu succes de examenul veterinar vor primi 1.500 de lei în urma participării la galopul secuiesc, dar și la cursa Góbé, iar pe lângă acest stimulent, se vor acorda și premii valoroase, la ambele curse. Câștigătorii rundelor preliminare vor primi câte 1.000 de lei, iar premiile finale vor fi: locul I – 6.000 de lei, locul II – 4.000 de lei, locul III – 3.000 de lei, locul IV – 2.000 de lei. 

 

În ceea ce privește cursa Góbé, în cazul în care se obține un rezultat pozitiv la examenul veterinar, se va oferi un sprijin sportiv de 1.500 de lei, iar premiile finale vor fi: locul I – 3.000 de lei, locul II – 2.500 de lei, locul III – 2.000 de lei.

 

Regulamentul Galopiadei Secuiești este conform celui Galopiadei Naționale, în întregime.

 





© - Galopiada Secuiască 2024