În prima zi a Galopiadei Secuieşti, mai multe mii de iubitori de cai au vizitat locaţia evenimentului. Organizatorii au oferit nenumărate programe hipice, iar cei care nu doreau să le vizioneze, puteau să guste din bunătăţile oferite. Cei care au urcat până la monumentul de pe Platou, puteau să fie de faţă la prezentarea scaunelor secuieşti, aceasta fiind o expoziţie a specificului şi obiceiurilor mai multor zone. Şi în acest an, şi-au găsit loc de expoziţie creaţiile taberei de creaţie Incitato, care are o vechime de 20 de ani.
După deschiderea festivă a evenimentului, câteva ramuri ale sporturilor hipice au fost la ele acasă, prima fiind săritura cu obstacole. La prânz a urmat prezentarea oferită de echipa Puszta5, aceasta oferind un adevărat spectacol. Au urmat, după aceea, şi cursele cu atelaje, cu echipe de 2 şi 4 cai, locul întâi fiind câştigat de Romfeld Zsolt, locul al doilea de Bodó Zoltán, iar locul al treilea de Szász Csongor. La echipele cu 4 cai, primul a fost Bodó Zoltán, urmat de Váncsa Jenő.
Legenda Sfântului Gheorghe, care nu a putut fi prezentată anul trecut, din cauza furtunii, anul acesta s-a bucurat de un real succes. Clubul de Echitaţie Shagya, şi călăreţii centrului de la Valea Crişului au demonstrat că taberele de vară nu trec fără rezultate, căci această piesă s-a născut în cadrul unor lucrări de atelier, iar întrebarea de la final este dacă îşi revine balaurul, sau nu? Producţia a fost realizată de Bordás Attila.
În cursul după amiezii, Pászka Level şi echipa lui, elevii Şcolii de Arcaşi Călare Kassai, au ţinut o demonstraţie de tras cu arcul călare, apoi au urmat demostraţii de dresaj şi de sărituri obstacole ale Clubului Hipic Shagya, prin bunăvoinţa doamnelor Kissné Bártfai Gabriella şi Kiss Vivien. Se pare că teatrul călare din Komárom a deschis apetitul multor echipe de călăreţi, căci pe lângă legenda Sfântului Gheorghe, s-a născut şi o altă dramă. Fuga lui Zalán a fost pusă în scenă de către Asociaţia de păstrare a tradiţiilor „Szilaj”din Ghidfalău.
Înainte de mega producţia de sâmbătă seara a avut loc şi tragerea la sorţi a ordinii de pornire de la linia de start a localităţilor participante la Galopiada Secuiască. Seara, la ora 21,00, dealul era deja plin cu iubitori de cultură, ceea ce nu e de mirare, căci Teatrul Sziget şi Teatrul Călare de la Komárom au demonstrat şi anul trecut că, ceea ce ei pun în scenă, merită văzut.